Social

#incasare facturi #plata tva #tva incasare factura

Introducerea platii TVA la incasare a fost adoptata de Senat

Ordonanta Guvernului privind introducerea platii TVA la incasarea facturii, incepand cu anul 2013, a fost adoptata, luni, de Senat, cu 79 de voturi "pentru", niciunul "impotriva" si nicio abtinere.

Proiectul va fi inaintat Camereu Deputatilor, care este for decizional. Masura ar urma sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2013.

Prin introducerea platii TVA la incasarea facturii se doreste sprijinirea IMM-urilor. In prezent, ele achita TVA fara sa incaseze contravaloarea facturilor, acest lucru cauzandu-le probleme cu lichiditatile.

Noua masura va fi aplicata doar cazul firmelor a caror cifra de afaceri nu depaseste 500.000 de euro. Conditia este ca decontarile sa se faca exclusiv prin sistemul bancar.

Senatorul independent Iulian Urban sustine insa ca exista pericolul ca unii patroni sa incerce sa beneficieze incorect de aceasta facilitate, divizandu-si firmele in mai multe societati, cu cifre de afaceri mai mici de 500.000 de euro fiecare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea