Social

Intrarea in SUA, mai dificila pentru toti strainii

Chiar si cetatenii unei tari care nu are nevoie de vize pentru a intra in SUA trebuie sa-si semnaleze intentia de calatorie cu cel putin 72 de ore inainte de a intra pe teritoriul american, a decis Departamentul pentru Securitate Interna .

Potrivit Financial Times, masura va intra in vigoare la 1 ianuarie 2009 si se aplica cetatenilor din statele care sunt parte a programului de renuntare la vize – Visa Waiver Program (VWP), la care dorea sa acceada si Romania. Pe moment, semnand acorduri bilaterale cu SUA, doar Cehia, Ungaria si statele baltice au sanse sa devina parte a programului.

Totusi, fie ca se inregistreaza singuri pe un site, fie ca datele lor sunt transmise de agentii de voiaj sau de operatori aerieni – toti oamenii care intra in SUA trebuie sa-si semnaleze prezenta incepand cu 2009.

Practic, celor exceptati pana acum, gratie VWP, li se vor cere aceleasi date care in prezent trebuie sa le completeze pe formulare cetatenii care au o viza in pasaport. Singurul aspect pozitiv este faptul ca datele transmise pe aceasta cale vor fi considerate valabile pentru mai multe intrari in SUA, vreme de doi ani de la transmiterea lor.

Sistemul este considerat o masura de siguranta pentru a preveni atentate precum cel pus la cale de Richard Reid, britanicul prins ca voia sa arunce in aer un avion cu explozibili ascunsi in pantofi. Alt caz celebru este cel al lui Zacarias Moussaoui, francezul acuzat pentru implicare in atacurile de la 11 septembrie 2001, care a intrat in SUA fara viza , ca cetatean al unui stat beneficiar de VWP.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea