Social

Inteligentii din partidul 'Prostanacului'

In bucataria PSD se cauta reteta prin care partidul sa redevina o alternativa la guvernare. Citiva sint oamenii care lucreaza in special la acest proiect. Sint considerati strategii PSD, oamenii de la care se asteapta idei de relansare a partidului.
Doua sint persoanele care rivalizeaza pentru postul de consilier-sef al PSD: Vasile Dincu si Alin Teodorescu. Ambii au avut suisuri si coborisuri in ceea ce priveste influenta lor la virful partidului. Caderea unuia a coincis cu ridicarea celuilalt.

Strategii mintii

Insa, dupa congresul din aprilie, rolul de strateg-sef i-a revenit lui Vasile Dincu, unul dintre liderii grupului de la Cluj si unul dintre cei care au proiectat si sustinut schimbarea produsa atunci. In calitate de principal sfetnic al lui Mircea Geoana, Dincu lucreaza la proiectul de relansare a PSD, care are in centru ideea de rebranding . Proiectul vizeaza schimbarea la fata a partidului - culoare, sigla etc. -, dar si o schimbare de profunzime, care se refera la reorientarea catre zona electorala urbana. In acest sens sint vizati lucratorii urbani, cei care lucreaza in domeniul serviciilor sau chiar functionarii. PSD trebuie sa faca mai evidenta solidaritatea cu categoriile sociale defavorizate, este de parere Dincu. Competentele care ii sint recunoscute se refera la sondajele de opinie si la zona comunicarii politice. Dincu a mai avut, intre 2001 si 2003, o perioada in care era foarte influent pe linga Nastase. De la el a pornit, sustin surse din partid, proiectul de corelare a conducerii guvernului cu cea a partidului si planul esuat al declansarii anticipatelor in 2003. Treptat, pina in 2005, influenta sa a scazut, iar Nastase s-a inconjurat de consilierii fostului presedinte Constantinescu. Este vorba despre Alin Teodorescu, Bogdan Teodorescu si Dan Andronic . Perioada de glorie a lui Alin Teodorescu a fost in 2004, cind era principalul consilier al lui Nastase. Teodorescu spune ca nu este un reformist de cafenea, ci elaboreaza strategii la cererea conducerii partidului.

El considera ca PSD a intrat in opozitie fara a avea un plan strategic pentru o asemenea situatie.

De aici o anumita deruta si confuzie, manifestate pina la congresul din 2005. Acum ar trebui sa-si pregateasca planul strategic pentru alegerile viitoare si sa-si constituie resursele pentru pregatirea cadrelor, sustine Teodorescu

Mihalache: problema PSD - credibilizarea afirmatiilor sale

Desi mai putin cunoscut decit Dincu si Teodorescu, deputatul Dan Mihalache este unul dintre cei mai longevivi strategi ai PSD. Activitatea sa se axeaza pe redactarea formei finale a textelor si pe gestionarea problemelor partidului, in sensul generarii de reactii. Dan Mihalache este de parere ca PSD trebuie sa isi asume citeva proiecte politice mari, cu impact, cum ar fi reformarea sistemului electoral sau reformarea sistemului sanitar. In plus, PSD trebuie sa isi asume zonele critice ale mandatului anterior. Problema acestui partid este de credibilizare a afirmatiilor.

De exemplu: politizarea administratiei. Nu putem fi credibili in momentul in care reclamam hartuielile la care sint supusi unii dintre primarii nostri, atita timp cit sintem perceputi drept cei care au politizat administratia publica, sustine Dan Mihalache.

Strategii strazii

Un alt personaj care a fost ascultat multa vreme este Viorel Hrebenciuc. A condus toate campaniile electorale ale PSD, cu exceptia celei din 2004. Este considerat un foarte bun statistician , fiind capabil sa calculeze numarul de voturi pe care il poate obtine partidul in alegeri.

In acest punct, el se completeaza foarte bine cu Miron Mitrea, recunoscut in partid drept cel mai bun organizator de campanie si expert in mobilizarea votantilor, prin intermediul organizatiilor locale, in ziua alegerilor.

Sfetnicii lui Nastase

Bogdan Teodorescu si Dan Andronic au fost doi dintre consilierii pe care PSD i-a folosit in campaniile din anul 2004. Amindoi erau parteneri in firma Multimedia Political Communication si au lucrat prin contract. Teodorescu sustine ca a incetat din ianuarie colaborarea cu PSD, iar din martie si-a cesionat actiunile de la firma partenerului sau. La rindul sau, Andronic sustine ca nu mai are nici un fel de relatii cu PSD insa recunoaste ca mai colaboreaza cu Nastase. Nu am un contract cu Adrian Nastase, dar am o relatie, in sensul ca, atunci cind imi cere sfatul, il ajut, spune Andronic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea