Social

#inteligenta #timpi reactie # efect Flynn

Inteligenta oamenilor scade din ce in ce mai mult

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta din Suedia, Olanda si Irlanda a aratat ca gradul de inteligenta al oamenilor a scazut semnificativ de la o generatie la alta.

Potrivit cercetarii efectuate de echipa de specialisti, se pare ca oamenii care au trait in anii 1800 erau mult mai inteligenti decat noi.

In cadrul studiului, expertii au comparat timpii de reactie, care reprezinta un indicator de baza al inteligentei generale, incepand cu anul 1800 pana in prezent. Acestia au remarcat ca timpii au scazut semnificativ de-a lungului timpului.

Rezultatele au aratat ca o persoana obisnuita care a trait in anul 1889 avea un timp de reactie de 183 de milisecunde, in timp oamenii anilor 2000, de exemplu, unul din anul 2004, au nevoie de 253 de milisecunde pentru a reactiona.

Acest studiu contrazice efectul Flynn, conform caruia fiecare generatie aduce cu sine un cumul de aproximativ 7-8 puncte pentru IQ-ul uman, comparativ cu generatia anterioara.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea