Social

#intalnire hamas #lideri iran

Intalnire intre Hamas si liderii iranieni

O delegatie Hamas la nivel inalt a sosit la Teheran duminica dimineata, in cadrul efortului regional de obtinere a unei sustineri mai mari pentru gruparea palestiniana, dupa din Gaza.

Delegatia, condusa de liderul Hamas, Khaled Meshaal, se va intalni cu ayatollahul Ali si cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad , a spus un oficial Hamas, citat de Reuters.

Hamasul este in relatii stranse cu Iranul, principalul sau sustinator, alaturi de Siria, in timpul ofensivei israeliene din Gaza. Gruparea considera ca ofensiva ii aduce beneficii in regiune in materie de diplomatie , mai ales dupa ce Turcia a criticat , iar Qatar-ul a decis o intalnire cu participarea Hamas, ce a sustinut obiectivele gruparii. Hamasul a anuntat ca isi va intensifica eforturile diplomatice pentru a obtine ridicarea blocadei israeliene asupra Fasiei Gaza, impusa cu ajutorul Egiptului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea