Social

Insula Serpilor va fi din iunie obiectiv turistic

Ucraina se tine de cuvant - o prima cursa de croaziera spre insula Serpilor va avea loc pe 15 iunie, potrivit unui anunt facut de guvernatorul regiunii Odessa. Oficialul a subliniat ca un traseu turistic special va fi creat pe insula, pentru iubitorii de locuri exotice.

Aceasta initiativa face parte din planul general de dezvoltare a Insulei Serpilor, aprobat de Guvernul de la Kiev anul trecut, potrivit caruia pe insula urmau sa fie construite doua hoteluri, care sa transforme zona intr-una turistica.

In luna februarie a acestui an, Ministerul ucrainean al Economiei a anuntat initiativa de transformare a Insulei Serpilor intr-o zona economica libera si locuita. Scopul oficial al proiectului este atragerea de investitii si utilizarea eficienta a acestora pentru dezvoltarea turistica a insulei, pentru protectia resurselor naturale, dezvoltarea infrastructurii si intensificarea activitatii economice.

Pe insula mai exista deja cateva locuinte, un muzeu, cu putine exponate, printre care se numara cateva vestigii de amfore, macheta unei rotonde in stil vechi grecesc si planse cu planuri de constructie. In Insula Serpilor a fost construit si un oficiu postal , de unde locuitorii pot cumpara ziare si pot vorbi la telefon cu persoane de pe "continent", si exista si un post de graniceri.

Romania si Ucraina au divergente in ceea ce priveste Insula Serpilor si delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, Romania a sesizat instanta de la Haga cu o cerere de initiere a procedurilor in vederea solutionarii problematicii delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea