Social

#iiccj #prm #vot uninominal #suspendare #pronuntare

Instanta suprema a ramas in pronuntare pe suspendarea uninominalului

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas, marti, in pronuntare in procesul in care PRM contesta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care le-a respins cererea de suspendare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale .

Printr-o decizie a instantei favorabila PRM, s-ar ajunge la suspendarea hotararii privind delimitarea colegiilor uninominale si, implicit, la amanarea alegerilor pe baza sistemului de vot uninominal , declara liderii acestui partid citati de Newsin. "Alegerile, asa cum au fost ele preconizate de actualul Guvern, nu mai pot avea loc. In aceste conditii, exista un impas care va duce la amanarea alegerilor. Daca hotararea privind delimitarea colegiilor uninominale este suspendata, atunci Parlamentul, care poate sa mai functioneze trei luni, nu mai poate forma in acest timp alte colegii. A doua posibilitate este amanarea votului uninominal pentru legislatura urmatoare", a declarat vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea