Social

#bebelusi #personal medical #bebelusi giulesti #neglijenta personal medical

Instanta: Bebelusii de la Giulesti, ucisi de neglijenta personalului medical!

Incendiul de la Maternitatea Giulesti, in urma caruia sase nou-nascuti au murit si alti cinci au fost raniti, a fost determinat de incalcarea unor reguli esentiale pentru functionarea in siguranta a unitatii, se arata in motivarea deciziei de condamnare din dosar, formulata de Judecatoria Sectorului 6.

Potrivit instantei de judecata, asistenta medicala care trebuia sa se afle in salonul de Terapie Intensiva era plecata "dupa servetele, ca sa mearga la WC", motiv pentru care nici bebelusii nu au putut fi evacuati imediat dupa izbucnirea incendiului. Aceeasi instanta subliniaza faptul ca personalul spitalului nu a avut "activitati concrete de combatere a incendiului".

Pe 9 iulie 2013, asistenta Florentina Cirstea a fost condamnata de Judecatoria Sectorului 6 la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare, fostul manager Bogdan Marinescu a primit o amenda penala de 6.500 de lei, iar Maternitatea Giulesti, o amenda penala de 400.000 de lei.

Incendiul a izbucnit pe 16 august 2010, in jurul orei 18.30, in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti, din cadrul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Citeste si: Vrei sa te lasi de fumat? Vezi detalii aici 

Sursa foto: nasultv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea