Social

Inspectoratul de Stat in Constructii si Mercedesul de lux al sefului PNL Iasi, Relu Fenechiu

Reporteri.ro ofera detalii privind legatura dintre ISC, baronul liberal de Iasi, Relu Fenechiu si firma Casa Auto din Iasi. Inspectoratul de Stat in Constructii a fost si este vaca de muls a oricarei guvernari. ISC a fost condus, pana in 2005, de celebra Irina Jianu, reprezentanta grupului PSD de la Bacau, implicata in afacerea cu termopane a fostului premier, Adrian Nastase.

Dupa debarcarea Irinei Jianu, conducerea ISC a fost preluata de catre sefa organizatiei de femei a PNL Iasi , Dorina Nicolina Isopescu. Profesoara la Catedra de constructii civile a Facultatii de constructii si instalatii de la Univ. Tehnica “Gh.Asachi”, Dorina Nicolina Isopescu a fost instalata la sefia ISC la sugestia deputatului PNL de Iasi, Relu Fenechiu , care era la acea vreme viceliderul grupului parlamentar

liberal din Camera, iar apoi a preluat conducerea influentei Comisii pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (interesul baronului de Iasi de a avea omul sau la ISC este evident: Fene Grup, principala firma a lui Relu Fenechiu, are ca obiect principal de activitate chiar constructiile industriale si civile).

De-a lungul timpului, presa a dezvaluit citeva dintre afacerile dubioase legate de institutia condusa de Dorina Nicolina Isopescu. Un exemplu este edificator: ISC a cumparat, in 2006, 660 de laptopuri superperformante, la pretul de 45 de milioane bucata, laptopurile fiind apoi folosite la redactarea proceselor-verbale.

Revenind la afacerea masinilor de teren, trebuie sa spunem cateva cuvinte si despre patronul firmei Casa Auto. Bogdan Toporas Pitigoi este actionar la 13 firme, potrivit datelor Registrului Comertului. La cea la care face obiectul anchetei noastre, Casa Auto Iasi, BT Pitigoi este actionar in parti egale(50%) cu Vitexa Holdings, o companie off-shore cu sediul in Cipru, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac.

Afacerile cu masini ale lui BT Pitigoi au debutat in 2001, cand a devenit dealer Ford; un an mai tarziu, Casa Auto devine dealer Mercedes, Mazda si Chrysler, iar din 2003, firma comercializeaza si masini Hyundai si Mitsubishi.

In ceea ce il priveste pe deputatul Relu Fenechiu, presa a scris de nenumarate ori despre influenta colosala pe care o are in PNL. Tudor Chiuariu sau Cristian Adomnitei sunt doar doua nume din pepiniera de cadre de la PNL Iasi implantate in structurile puterii; si evident, nu chiar ultima pe lista, doamna Dorina Nicolina Isopescu.

Asa cum v-am dezvaluit in materialul anterior, deschiderea ofertelor pentru achizitia celor 42 de masini de teren a avut loc pe 19 noiembrie 2007. Doua luni mai tarziu, presa locala relata ca deputatul Relu Fenechiu se plimba prin Iasi la bordul unui superb Mercedes CL. Mai mult, intr-un interviu acordat recent saptamanalului Capital, Relu Fenechiu recunostea ca a achizitionat in ianuarie anul acesta, in leasing, autoturismul respectiv, ce are pretul de catalog in varianta standard de 113.634 euro( cu TVA).

Limuzina a fost achizitionata( ghiciti, nu?), de la firma Casa Auto. Deci, in noiembrie 2007, Casa Auto castiga licitatia despre care am relatat, iar in ianuarie 2008, Fenechiu isi ia Mercedes de lux in leasing de la firma care a castigat licitatia organizata de ISC, institutie in care este presedinte subalterna pe linie de partid a baronului PNL de Iasi. Acestea au fost faptele.

Daca exista vreo legatura intre Mercedesul de o suta de mii de euro al lui Relu Fenechiu, firma Casa Auto si licitatia de la Inspectoratul de Stat in Constructii, ar trebui sa lamureasca in primul rand guvernantii( ISC este o structura in subordinea Guvernului si in coordonarea primului ministru) si apoi justitia. Atat cat a mai ramas din ea….

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Stirilocale.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea