Social

#vergil voineagu #ins #phishing #recensament #email

INS avertizeaza: Nu exista recensamant online

institutul national de statistica a emis o avertizare despre un atac de tip phishing desfasurat in numele lui. Emailurile solicita date personale sub pretextul primului recensamant online din Romania.

Vergil Voineagu , presedintele INS, a disociat institutia pe care o conduce de aceste mesaje din posta electronica. Mesajul, trimis ieri, 18 martie, are urmatorul continut:

"Cetateanule,

Inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, Institutul National de Statistica te invita sa iei parte la primul Recensamant Online din Romania.

Te rugam sa accesezi adresa de mai jos si sa completezi formularul obligatoriu pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor 2009"

"Atragem atentia tuturor persoanelor care au primit sau vor primi mesajul mentionat sa nu-i dea curs sub nici o forma. Totodata, avertizam asupra faptului ca, potrivit legislatiei in vigoare, informatiile solicitate prin mesaj au caracter strict confidential, comunicarea lor putand sa aduca prejudicii majore de natura materiala si morala persoanelor care s-ar lasa induse in eroare, prejudicii de care Institutul National de Statistica nu este raspunzator", a declarat presedintele INS, citat de Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea