Social

#inmormantare regina elisabeta a II-a #inmormantare regina elisabeta #regina elisabeta #a murit regina Elisabeta #regina elisabeta a II-a

Inmormatarea reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie. Care este programul funeraliilor regale

Regina Elisabeta va fi inmormantata lunea viitoare, pe 19 septembrie. Timp de 10 zile, Marea Britanie este in doliu national.

 

Sicriul reginei urmeaza sa fie transportat din Scotia la Palatul Buckingham, unde oamenii isi vor putea lua adio de la suverana. Deja, la Palatul Buckingham s-au adunat mii de oameni dornici sa-i aduca reginei un ultim omagiu.

Palatul Buckingham a planificat minutios, inca din anii 1960, protocolul celor 10 zile care se vor scurge de la decesul reginei Elisabeta aII-a si pana la inmormantarea acesteia. Procesul a fost denumit “Operatiunea London Bridge”, operatiune care a devenit “Operatiunea Unicorn” avand in vedere ca regina a murit in Scotia. Pentru Marea Britanie urmeaza 10 zile de doliu national.

Programul funerariilor regale

Prima zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a: In prima zi, Consiliul de Ascensiune la Tron – care include personalitati de rand inalt din guvern, se intrunesc la Palatul Saint James pentru a-l proclama pe Regele Charles al II-lea noul suveran. Intalnirea urmeaza sa aibe loc sambata.

A doua zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a: Duminica, denumita in protocol Day two, sicriul reginei va fi depus la Palatul Buckingham. Acesta va fi transportat cu trenul regal din Scotia pana in Londra. Premierul si ministrii vor participa la o ceremonie de intampinare a sicriului.

A treia si a patra zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a: Regele Charles al III-lea urmeaza sa faca un tur al Regatului Unit in timpul caruia urmeaza sa asiste la multe slujbe si sa primeasca condoleante de la diferiti reprezentanti oficiali.

A cincea zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a: Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Elisabeta a II-a va fi depus la Palatul Westminster, cea mai veche cladire a Parlamentului britanic. Procesiunea va fi una impresionanta, cu trasuri , care se va desfasura pe un traseu ceremonial prin Londra. 

A sasea zi de la moartea reginei Elisabeta a II-a: Incepand din cea de-a sasea zi de la moartea reginei si pana in ziua a zecea, cand are loc inmormantarea, oamenii pot merge sa-i aduca reginei un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a.

Ziua a zecea de la moartea reginei Elisabeta a II-a: In cea de-a zecea zi de la moartea reginei este declarat “Zi de doliu national”. Funerariile vor avea loc in aceasta zi la Westminster Abbey, in prezenta familiei, a personalitatilor britanice si a sefilor de stat din intreaga lume. Procesiunea se incheie cu inhumarea reginei la Castelul Windsor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea