Social

„Injura-ma, Basescule“, si fa-ma important!

Cand ai presedinte „un monstru galagios si tupeist“, „un gargaragiu notoriu si periculos“, „fariseu“, „pericol pu-blic“, „distrugator“ si „lotru la drumul mare“, simti cum restul etichetelor, inmuiate in veninul patriei, vin tare din urma.
 

La intalnirea vigilentei cu „tiranul“ se prezinta multi jurnalisti care lipsesc din evidenta clinica a unui medic serios. Si nici nu e de mirare: Basescu scoate multa lume din minti. Asa ca trupele de asalt sunt pretutindeni. Un exemplu: tripticul Gadea - Cristoiu - Stan, care si-a consolidat o abilitate a flegmei cu sclipiri de show. Isterizati cu program si metoda, oamenii Antenei 3 il trateaza pe presedinte cu un meniu urlator aproape complet, care merge de la icnete si melodii la sudalmi explicite. O consecventa cu efecte incurajatoare in ratingul postului, care livreaza astfel audienta si abjectia la pachet.

Dar prestatorii lui Felix sunt doar liderii.

In urma lor vine un lung sir de „injuratori“ ceva mai mici: unii marunti de tot, altii incadrati in categorie ocazional. Lista lor cuprinzatoare si documentata se afla la Cotroceni si, de azi, in paginile Cotidianului. Un document elaborat de consilierii fara ocupatie ai presedintelui Basescu pune asadar, laolalta, plutonul detractorilor si cele mai daunatoare citate din opera lor publica. Baietii-colectori rasfoiesc zilnic, din iunie 2007 in iunie 2008, ziarele si posturile tv si fac o selectie a exprimarilor otravitoare care-l tintesc pe sefu'.

Extrag, apoi, pentru uzul matinal al presedintelui, podiumul cu dusmani. Clasamentul e condus, asa cum era de asteptat, de echipa grupului Intact , in care Valentin Stan, laptopul sau si Ion Cristoiu stralucesc in colierul propriilor perle. Lista continua cu Radu Tudor, Oana Stancu („Jurnalul“), Victor Ciutacu, Miruna Munteanu („Ziua“), Cornel Nistorescu („Gazeta de Est“), Mugur Ciuvica si, printre alti cativa, jurnalistul Adrian Nastase. „Evenimentul zilei“ nu contribuie cu nici un jucator la lotul FC Insulta. Cotidianului, in schimb , are o lista lunga: Dinescu, Ursu, Turcescu, Buscu si Lucescu, stersi de consilieri din documentul initial in speranta unui captatio benevolentiae. N-a fost sa fie.

Grav e insa altceva: din „spritangiu“, „comediant“, „grotesc“, „nociv“, „hahalera“, „marlan“ si „bai tarane de la Bucuresti“, „Basescule, te uiti incrucisat“ s-au nascut fratii lor gemeni „gaozar“, „pasarica“, „tonomat“, „tiganca imputita“ si „suie-te pe masa sa-ti arat“. O simetrie alimentata din stomac, o revansa reciproca fara sfarsit, un ba pe-a ma-tii pe care presedintele, cel mai greu om al Romaniei, intelege sa-l caute neobosit in toanele curente ale unui fost mic jurnalist.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea