Social

#efecte fumat pasiv #boli pulmonare #fumat pasiv #boli de inima #cancer

Ingrijorator! Iata ce poti pati dupa doar o ora de fumat pasiv!

Nefumatorii care circula pret de o ora cu o masina in care ceilalti pasageri fumeaza inhaleaza un nivel ingrijorator de substante cancerigene si alte toxine, arata un studiu recent citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din California avertizeaza astfel asupra pericolului fumatului pasiv, care, spun ei, reprezinta un risc major pentru sanatate. Astfel, la nefumatorii care s-au aflat intr-o masina in care s-au fumat doar trei tigari s-au descoperit in sange si in urina substante precum butadiena, acrilonitril, benzen si oxid de etilena, compusi periculosi asociati cu cancerul, bolile de inima sau bolile pulmonare ori respiratorii.

"Acest lucru ne indica faptul ca oamenii, in special copiii si adultii care au inregistrat deja afectiuni precum astmul sau au antecedente de boli de inima, ar trebui sa fie protejati impotriva expunerii la fumatul pasiv in spatii inchise", sustine dr. Gideon St Helen, autorul principal al studiului.

Specialistii atrag atentia ca o singura tigara fumata in masina are o concentratie a fumului de 23 de ori mai mare decat in cazul unei tigari fumate in interiorul unei case.

Sursa foto: e-mama.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea