Social

#nutritie #dieta #kilograme in plus #greutate iarna #ingrasare iarna #de ce te ingrasi iarna

Ingrasarea iarna nu este un mit. Oamenii de stiinta au descoperit cauza kilogramelor in plus din sezonul rece

Kilogramele in plus acumulate in timpul sezonului rece nu sunt un mit, iar oamenii de stiinta americani au descoperit de ce se ingrasa, de fapt, oamenii iarna.

Una dintre explicatiile oferite de cercetatori este faptul ca aceasta tendinta vine inca din antichitate, cand oamenii mancau mai mult, pentru ca aveau nevoie de cateva kilograme in plus pentru a se proteja de frig.

Dr. Norman Rosenthal, unul dintre autorii studiului, a explicat pentru "Psychology Today", ca un alt motiv pentru care ne ingrasam iarna este nevoia mai mare a organismului de carbohidrati.

"Una dintre explicatiile posibile implica serotonina, o substanta chimica din creier, care, in timpul lunilor de iarna atinge nivelurile sale minime in regiunile din creier care regleaza apetitul. Cercetarile indica faptul ca in zilele insorite creierul produce mai multa serotonina, pe cand in zilele cu putin soare, el produce un nivel mai scazut de serotonina. Un alt mod prin care putem spori nivelul de serotonină (pe langa expunerea la lumina puternica) este acela de a consuma alimente dulci sau bogate in amidon care sa declanseze secretia de insulina.  La randul sau, acest proces impinge triptofanul (un precursor al serotoninei) din fluxul sanguin in creier. Din nefericire, producerea insulinei scade nivelul de glucoza din sange, lucru care ne face sa tanjim dupa si mai multe alimente dulci si bogate in amidon".

Sursa foto: sanatate.acasa.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea