Social

Infiorator - Fetita transata si congelata

Corpul transat al unei fetite de 11 ani a fost descoperit luni in frigiderul unui bucurestean de 54 de ani, gasit si el fara suflare in spatele unui bloc din cartierul bucurestean Militari. O crima infioratoare, ai carei complici pot fi considerati politistii care au tratat cu sictir cazul unui copil dat disparut. Martea trecuta, fetita le-a spus parintilor ca se duce sa cumpere paine. Si nu s-a mai intors.

Un mare iubitor de copii. Asa era cunoscut de vecini Emanoil Paiscar, sinucigasul ucigas al Claudiei Mihai. Emanoil, de 54 de ani, nu avea un serviciu din 89 si traia pe spatele mamei sale, al fratelui si al fiicei. De cand i-a murit sotia, in urma cu cativa ani, locuia singur cu catelusa lui in apartamentul cu doua camere din cartierul bucurestean Militari. "Era un sufletist din cale-afara. Le cumpara de mancare copiilor din cartier si le dadea haine. Si eu il intrebam: "Ce faci, ma?! Cand tu nu ai bani de-o paine le dai copiilor?", il lauda Niculae Ene, unul dintre vecinii de scara, partener de table cu Emanoil. Si copiii din cartier il stiu pe barbat drept unul care facea dese cadouri micutilor iesiti afara la joaca. "Mie mi-a dat o inghetata. Am primit-o. Mi-a spus sa vin pana la el acasa sa imi dea haine, dar nu m-am dus. Mi-a fost frica", spune Georgiana de 10 ani, una din prietenele fetitei ucise.

PRIETENUL COPIILOR. Emanoil obisnuia sa ia la el in casa mai multi copii din cartier, printre care si pe fetita de 11 ani, si sa le dea de mancare, ba chiar sa ii lase sa faca baie in cada. Barbatul nu muncea, dar cu banii pe care ii primea de la rude isi permitea sa angajeze o menajeara. Geanina Ciuga, de 38 de ani, menajera lui Emanoil Paiscar, se ducea o data la trei zile la barbat in casa si niciodata nu l-a gasit alaturi de copii. Cunostea in schimb "darnicia lui". Ultima data, Geanina a fost la Emanoil vineri, la ora 15:00, cu doua zile inainte ca barbatul sa fie gasit mort in spatele blocului. Nu a vazut urme de sange in casa, a umblat in frigider pentru ca trebuia sa ii gateasca, dar zice ca nu a vazut corpul transat al micutei. In schimb, Geanina a observat ca omul se comporta ciudat. A pus-o sa dea un apel de pe telefonul ei fratelui lui Emanoil si a avut o discutie din cale-afara de bizara: "Au vorbit cinci minute si in tot acest timp ii spunea: Te rog sa ai grija de fata mea. Daca mi se intampla ceva, ai grija de fata mea!. Si frate-su m-a intrebat: Ce are, a innebunit?", isi aminteste menajera Geanina.

MICUTA CERSETOARE. Prietenii de joaca povestesc despre Claudia ca nu mergea la scoala din cauza saraciei si ca obisnuia sa cerseasca in fata unei carmangerii. Cu banii primiti cumpara dulciuri pentru sora ei mai mica. Iar Emanoil era unul dintre "oamenii cei buni" care ii dadeau dulciuri, ii cumparau de la alimentara carnati si o imbracau. Claudia era fiica a doi someri care traiesc in concubinaj.

Ieri, i-am gasit pe parinti acasa, inconjurati de vreo 20 de rude. Locuiesc intr-o cocioaba improvizata din cartoane si scanduri, nu mai mare decat un garaj. Anghel Linca, tatal, si Nicoleta Mihai, mama, mai au alti sapte copii. Doi dintre ei sunt dati la un centru de plasament pentru ca nu au suficienti bani sa-i tina pe toti. "Marti dupa amiaza am trimis-o sa ia paine. Dupa trei ore, vazand ca nu vine, am pornit in cautarea ei. A doua zi am mers la politie si am spus ca a disparut", povesteste tatal calculandu-si fiecare cuvant in timp ce, in spatele lui, cazuta in genunchi in mijlocul bataturii, mama urla de durere cat o tin plamanii. "Criminalul astaaa! Mi-o omorat fata, sufletul meuu... fetisoara meea... criminalul astaa..." O tine in brate pe fiica cea mica de 2 ani. Copila plange si ea.



Criminalul pervers n-avea cazier


ETAJUL CINCI. De aici s-a aruncat criminalul fetei
Paiscar Emanoil (54 de ani), fara ocupatie, locuia singur de cand murise sotia sa, intr-un bloc din Aleea Cetatuia la numarul 4. Sambata seara, in jurul orei 21:00, la usa apartamentului lui Emanoil Paiscar, situat la etajul 5 al blocului, au venit parintii unei fetite de 11 ani, impreuna cu mai multi politisti, pentru a cauta copila, despre care se presupunea ca se afla in locuinta barbatului. Pentru ca nu le-a raspuns nimeni, oamenii legii au fortat usa si au intrat in casa sa-l caute pe Paiscar sau pe fetita, dar nu au gasit pe nimeni in apartament.

SINUCIDERE. Surse din cadrul anchetei ne-au dezvaluit ca, in timp ce la usa sa se aflau parintii fetitei si politistii, Paiscar Emanoil a incercat sa se sinucida cu un cutit, dar pentru ca nu a putut sa o faca, s-a aruncat pe geam, de la etajul 5. A doua zi, duminica, vecinii au vazut in spatele blocului cadavrul barbatului. Acesta a fost ridicat si transportat la Institutul National de Medicina Legala, pentru a fi stabilite cauzele mortii. Totodata, a fost sigilata locuinta acestuia. La autopsie s-a stabilit ca moartea lui Paiscar a survenit in urma caderii de la inaltime mare . Pe abdomenul sau au fost descoperite cateva rani superficiale, provocate de o lama de cutit.

MACABRU. Anchetatorii au revenit in cartierul Militari, la locuinta sinucigasului, luni, pentru a face cercetari si pentru a cauta cutitul cu care incercase Paiscar sa se omoare. Au gasit stropi, ce pareau a fi de sange, pe faianta din baie, in bucatarie si pe hol.

In dormitor a fost gasita, intr-o punga, o geaca de fas de marime mica, iar pe hol, ascunse in carcasa unui televizor, au fost gasite, ambalate, doua bluze si o pereche de pantaloni de trening, de aceeasi marime. Parintii fetitei au confirmat, luni seara, la Politia Capitalei, ca hainele gasite apartin fetitei lor, Claudia. In frigiderul din bucatarie, politistii au descoperit, printre vase cu mancare, pungi cu bucati de carne, ambalate meticulos. Bucatile faceau parte din cadavrul unei fetite, transat, din care lipseau capul si piciorul stang.

Medicii legisti au stabilit ieri, dupa ce au analizat probele, ca fetita, in varsta de 11 ani, a fost violata si omorata prin strangulare . Tot ieri, politistii, ajutati de un caine specializat, au cautat capul si piciorul fetitei prin cartierul in care locuia criminalul sinucigas, dar nu au gasit nimic. Surse din Politie ne-au declarat ca Paiscar Emanoil, sadicul criminal, nu avea cazier. (Radu Crivat)

FILM PROST CU POLITISTI IN CAZUL DISPARITIEI UNUI COPIL

Marti, 18 octombrie, Claudia a plecat sa cumpere paine si nu s-a mai intors. A doua zi dimineata, sustin parintii fetei de 11 ani, disparitia e reclamata la Sectia 20 de Politie. Oamenii legii de aici spun insa ca au fost informati de acst caz abia vineri, 21 octombrie. Cine minte?

Sambata, 22 octombrie, tatal Claudiei ii informeaza pe politisti ca banuie unde e fiica sa, iar acestia merg la adresa indicata si, in prezenta unei rude a proprietarului, sustin ei, patrund in apartament. Speriat, Emanoil se arunca de pe balcon. Politistii, care cautau un copil disparut, se uita prin casa, vad ca e curat, praful sters, nu zaresc fetita asteptand cuminte pe canapea, probabil, si pleaca! Revin in locuinta luni seara, pentru un amanunt: cautau cutitul cu care Emanoil si-ar fi facut niste rani pe burta. Deschid si frigiderul si gasesc copilul transat.

Louis de Funes s-a clonat si s-a mutat in cartierul bucurestean Militari! A luat lectii de la Garcea si a inceput sa se ocupe de cazuri de copii disparuti. Cu lehamite ca deh, are leafa de bugetar! Va asteptati probabil ca sambata, la prima descindere in locuinta lui Emanoil, sa-i vedeti pe politisti pe vine, luand amprente, cautand fire de par sau alte indicii? Ia nu va mai uitati la filmele americane! Vazandu-l pe barbat sarind in gol, politistii, oameni si ei, cu salariu de bugetar repet, s-au speriat si au plecat de la fata umflata a locului. Cautau o victima, facusera rost de una.

Daca parintii au dreptate si au reclamat disparitia fetei de a doua zi, amatorismul acelorasi politisti se transforma in complicitate la crima. Caci fetita ar fi fost gasita si salvata la timp, numai prin simpla difuzare a fotografiei ei in ziare si la TV. Da, si asta e tot dintr-un film american... Politia Romana trateaza cazurile de copii disparuti cu cea mai mare secretomanie. Neputinta e ascunsa sub fraze fornaitoare: "referitor la cererea dumneavoastra din data de 23 august a.c., va facem cunoscut ca informatiile despre copii disparuti pot fi puse la dispozitie numai daca familia isi da acordul scris, in vederea mediatizarii." Au trecut doua luni de cand 7 a primit acest raspuns oficial de la Politia Capitalei. In Bucuresti nici un copil disparut. Fetita din Militari nu se pune..., ea a disparut in frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea