Social

#top castele #castele romania # cele mai frumoase cstle

Inedit. O cetate din Romania, in top 3 cele mai frumoase castele din lume

Cetatea Fagaras este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificarii calatoriilor, si prezentat de publicatia Huffington Post.

Pe primul loc in clasamentul celor mai interesante zece castele din lume recomandate persoanelor care apreciaza arhitectura se afla Castelul Neuschwanstein din Germania. Cetatea, construita in stil romantic-renascentist, a fost ridicata la sfarsitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat din sud-vestul Bavariei.

Cetatea Fagaras se afla pe locul al doilea in clasament, ea fiind descrisa ca "una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est". "In trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. In timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsa, reflectand bogatia locului", scrie huffingtonpost.com.

Pe locul al treilea se afla Castelul Durham, din Regatul Unit al Marii Britanii, edificiul fiind inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Topul 10 al celor mai frumoase edificii de acest profil din lume continua cu castelul Blarney, castelul Edinburgh, Le Chateau Frontenac din Canada, castelul Cardiff din Tara Galilor, Chateau et jardins de Villandry din Franta, castelul Baden-Württemberg din Germania si castelul Hearst din California (SUA).

Foto: ro.worldmapz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea