INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Indulcitorii si colorantii vor fi interzisi in alimentele pentru nou-nascuti si copii

Indulcitorii si colorantii vor fi interzisi in alimentele pentru nou-nascuti si copii, iar folosirea aditivilor va fi interzisa in alimentele neprocesate, au decis, marti, deputatii europeni, prin adoptarea a patru rapoarte privind procedurile de autorizare a aditivilor, enzimelor si aromelor. Deputatii europeni au aprobat, marti, patru rapoarte privind actualizarea si simplificarea procedurilor de autorizare pentru aditivi alimentari , arome si enzime, al caror principal obiectiv vizeaza standarde mai mari in siguranta alimentara , precum si intensificarea cercetarilor si a competitivitatii in industria europeana de resort. Concluziile celor patru rapoarte arata ca procedurile de autorizare a aditivilor alimentari vor trebui sa fie mult mai transparente, sa determine imbunatatirea protectiei consumatorilor si sa mentina dreptul Parlamentului European de a monitoriza orice actualizare a legislatiei. Potrivit primului raport, procedurile de avizare vor fi simple si mult mai transparente. Astfel, orice decizie luata, precum si motivatia ei trebuie sa fie cunoscuta de catre opinia publica. Cel de-al doilea raport stabileste conditiile pentru aprobarea aditivilor, insistand asupra sigurantei pe care acestia trebuie sa o prezinte si asupra necesitatii tehnologice care trebuie sa existe pentru utilizarea lor. De asemenea, documentul mentionat instituie interzicerea aditivilor in alimentele neprocesate si a indulcitorilor sau a colorantilor in alimentele pentru nou-nascuti si copii. De asemenea, raportul arata ca pe etichete trebuie mentionat daca un aditiv a fost produs cu organisme modificate genetic , pentru cei care sufera de alergii. In ceea ce priveste functionarea sistemului, comunicatul precizeaza ca, in paralel cu procedura de autorizare pentru noii aditivi, toti cei care sunt deja utilizati - aproximativ trei sute - vor fi revizuiti treptat, dupa un an de la intrarea in vigoare a regulamentului. Dupa incheierea procesului de revizuire, orice aditiv care care nu se afla pe lista celor aprobati va fi interzis. Potrivit celorlalte rapoarte aprobate, in afara aditivilor, si enzimele si aromele ar trebui utilizate doar daca acest lucru vine in beneficiul consumatorului, daca nu induc in eroare in privinta prospetimii si daca pe eticheta este mentionata utilizarea de organisme modificate genetic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea