Social

#indemnizatii marite #incurajeaza parinti #stau acasa

Indemnizatiile marite ii incurajeaza pe parinti sa stea cu cei mici

Acordarea indemnizatiei marite pentru cresterea copilului determina mamele si tatii sa renunte la servicii si sa stea acasa cu copii, aproape 100 de romani depunand cereri de renuntare la stimulent .

11.000 de parinti s-au adresat statului pentru a cere recalcularea indemnizatiei de crestere a copilului la valoarea de 85% din media veniturilor profesionale, numai in prima luna de la aplicarea ei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, informeaza Cotidianul .

Dintre acestia, 10.500 au fost femei, iar 500 barbati. Aproape 100 de parinti au renuntat la stimulent pentru a reveni de la serviciu acasa, in prima luna de la introducerea indemnizatiei marite. Cele mai multe cereri s-au inregistrat in judetul Arges , urmat de Iasi, Mures si Ilfov.

Cele mai multe cereri de recalculare a indemnizatiei de crestere a copilului, la finalul primei luni de aplicare, s-au inregistrat in Bucuresti - aproape 3.000, urmat de Timis, Brasov, Bihor si Constanta.

Aproape 8.000 de noi parinti au cerut in ianuarie sa li se acorde dreptul la indemnizatie, dintre care 6.700 femei si aproape 1.200 barbati. Cele mai multe cereri au fost depuse in Bucuresti, urmat de judetele Cluj, Constanta Prahova, Brasov si Timis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea