Social

#cheltuieli #scadere #indemnizatie copil

Indemnizatia pentru cresterea copilului va scadea cu 25%. Maria Basescu, rugata sa intervina

Indemnizatia pentru cresterea copilului va scadea, de la 1 iunie, cu 25% a anuntat consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Vass .

Potrivit noii variante, indemnizatia se va acorda tot timp de doi ani si se va pastra procentul de 85% din nivelul veniturilor obtinute in ultimele 12 luni, insa suma neta rezultata va fi cu 25% mai mica.

"Masura este una temporara pana cand Guvernul isi regleaza datoriile la un nivel acceptabil", a declarat Andreea Vass.

Totodata, raman neschimbate plafoanele minim si maxim de acordare a indemnizatiei, de 600 si 4.000 de lei.

Maria Basescu , rugata sa intervina pe langa sotul ei pentru mamele din Romania

Parlamentarul liberal Cristina Pocora a rugat-o pe sotia presedintelui, Maria Basescu, sa intervina pe langa sotul ei pentru ca acesta sa-si respecte angajamentele pe care si le-a luat de-a lungul timpului si sa nu scada indemnizatiilei.

"Am ales sa va adresez o scrisoare deschisa , dat fiind ca celelalte posibilitati de dialog, institutionale, cu presedintele Traian Basescu s-au dovedit a fi ineficiente... Este adevarat ca trecem prin momente de criza, este adevarat ca actualul guvern si-a dovedit incompetenta in lupta cu recesiunea, dar acestea nu ar trebui sa fie motive suficiente pentru a lua masuri dure impotriva familiei, cu efecte catastrofale pe termen mediu si lung pentru Romania", scrie Cristina Pocora pe blogul personal.

Deputatul PNL o mai roaga pe Maria Basescu sa ii spuna sotului "sa acorde o sansa copiilor, mamelor, familiei in general si sa aleaga o alta cale, cea corecta si eficienta, constitutionala, de lupta impotriva crizei".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea