Social

#indemnizatie #copil #mama

Indemnizatia de mama, intre 600 si 4.000 de lei

Mamele vor avea 85% din venit in concediul de maternitate , dar nu mai mult de trei salarii medii medii pe economie. Guvernul a hotarat ca indemnizatiile de mama sa fie cuprinse intre 600 si 4.000 de lei.

Daca pana acum, in concediul de maternitate, o mama lua cel mult 800 de lei pe luna, pentru multe cresterea este o veste buna. Concediul de maternitate va fi platit cu minimum 600 de lei pe luna la care se adauga o alocatie de 200 de lei pentru fiecare copil.

Peste 180.000 de mame din Romania au asteptat cu sufletul la gura decizia Executivului privind indemnizatiile pentru cresterea copilului . De la 1 ianuarie 2009 indemnizatiile pot fi de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni de munca. Acestea nu pot depasi suma de 4.000 de lei, echivalentul a trei salarii medii nete pe economie.

Nu toate mamele sunt multumite de crestere. Sunt dezavantajate cele care castiga peste 4.800 lei pe luna. Mariana Golescu din Bucuresti, mama unei fetite de sase luni, ar fi preferat ca Guvernul sa-i dea 85% din venituri timp de sase luni, fara nici un plafon, dupa modelul celor mai multe state din UE.

"Eu castigam inainte de nastere 24.000 de lei pe luna. Acum ar urma sa primesc 4.000 de lei de la 1 ianuarie. Daca s-ar fi aplicat proportia de 85%, as fi primit in jur de 20.000 de lei", a declarat ea pentru Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare