Social

#studiu vointa #rutina mic dejun #vointa #mic dejun

Incredibil. Ce se intampla cand mananci acelasi mic dejun zilnic!

Drumul catre o sanatate de fier este pavat cu bune intentii. Insa tentatiile sunt la tot pasul si afecteaza puterea vointei. Studiile cercetatorilor au scos la lumina o solutie extrem de simpla pentru intarirea autocontrolului: consumul aceluiasi mic dejun in fiecare zi!

Profesorul Roy Baumeister, autorul cartii de succes "Vointa", a adunat laolalta rezultatele studiilor efectuate in ultimul deceniu pe tema vointei oamenilor de a manca sanatos pe termen lung.

Concluzia principala a specialistului este aceea ca, atunci cand ne exercitam autocontrolul si luam multe decizii legate de propria vointa, atat capacitatea de a ne controla slabiciunile, cat si cea de a lua hotarari corecte scad. Motivul? Se risipeste energie cerebrala pretioasa, care ar putea merge natural catre intarirea autocontrolului.

Prin urmare, Roy Baumeister sugereaza oamenilor sa isi relaxeze mintea si sa adopte unele obiceiuri zilnice care nu solicita cu nimic procesele cerebrale. Expertul spune ca acelasi mic dejun consumat in fiecare zi (mai bine zis, stabilirea unei rutine la prima masa a diminetii) inseamna o economie importanta de energie, in lipsa efortului depus in luarea de noi decizii in fiecare zi. Prin urmare, puterea vointei se conserva si isi produce efectele in tot restul zilei.

Sursa foto: soy.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea