Social

#arnold abbott # legi sociale #cantina sociala #ajutor social #saraci #biserica

Inchisoare pentru un batran care le-a dat mancare saracilor. Unde se intampla aceasta aberatie

Un american in varsta de 90 de ani din Florida risca sa petreaca doua luni la inchisoare pentru ca a incalcat o lege care interzice hranirea saracilor. 

Arnold Abbott impreuna cu doi prieteni preoti gateste saptamanal mancare pentru oamenii fara adapost sau pur si simplu care nu isi permit sa manance macar din cand in cand o mancare calda. Bunavointa sa nu este insa legala, asa ca risca o amenda de 500 de dolari si 60 de zile dupa gratii. Batranul a fost socat mai ales de abordarea autoritatilor care i-au cerut sa lase farfuria de mancare jos in momentul retinerii pe un ton agresiv, ca si cum in mana "ar fi avut o arma".

Motivul este unul simplu: de curand, in statul american a intrat in vigoare o lege care interzice astfel de acte caritabile in apropierea complexurilor rezidentiale. Mai precis, Abbott si prietenii lui trebuiau sa respecte distanta minima de 152 de metri si sa-i hraneasca pe cei fara adapost departe de ochii celor privilegiati. 

Batranul intentioneaza sa dea in judecata municipalitatea si spune ca, indiferent de consecinte, nu va inceta sa ii hraneasca pe cei saraci cu mancare gatita chiar in bucataria sa alaturi de alti voluntari altruisti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea