Social

#doza patru #doza a patra #pfizer #vaccinare

Incepe vaccinarea cu doza a 4-a. Anuntul facut de Ministerul Sanatatii

Incepe vaccinarea cu doza a patra de vaccin impotriva coronavirusului. Pentru moment, vaccinarea se va face doar cu serul Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech, dupa recomandarile EMA si ECDC, anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

 

 

Cea de-a patra doza de vaccin se poate efectua la cerere, in centrele de vaccinare si in cabinetele medicilor de familie, incepand cu 16 mai 2022.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

De asemenea, un alt aspect important de care persoanele care vor sa se vaccineze trebuie sa tina cont este ca vaccinarea cu a patra doza se poate face la minim patru luni de la efectuarea celei de-a treia doze de vaccin. 

Doza a patra de vaccin este recomandata in special persoanelor cu varsta de peste 60 de ani, dar si a celor vulnerabile.

Dovada vaccinarii cu doza a 4-a va fi reprezentata de adeverinta de vaccinare, generata din Registrul Electronic National de Vaccinari, sau de certificatul digital.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea