Social

# vaccinare adolescenti #incepe vaccinarea adolescentilor #covid-19 #coronavirus #pfizer #vaccinare

Incepe vaccinarea adolescentilor! Persoanele cu varstele de 12-15 ani, vaccinate impotriva Covid-19

Exista vesti bune pentru adolescenti. In curand se vor putea vaccina impotriva Covid-19. Pentru vaccinare va fi folosit serul produs de Pfizer, care a fost testat deja pe aceasta categorie de varsta.

 

Pana in prezent, cu serul produs de Pfizer se puteau imuniza toate persoanele de peste 16 ani. In schimb, pentru serurile produse de Moderna si Astra-Zeneca se pot vaccina persoanele de peste 18 ani.

Vaccinarea copiilor cu varsta intre 12 si 15 ani poate incepe in luna mai

 In Uniunea Europeana, imunizarea adolescentilor paote incepe la finalul lunii mari, sau cel tarziu in luna iunie, dupa ce va fi autorizata de UE.

Emer Cooke, director executiv al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a anuntat ca vaccinul Pfizer, produs de companiile Pfizer/BioNTech ar putea fi autorizat, pana la finalul lunii mai. 

„In prezent, termenul pe care il avem pentru aprobare este undeva in iunie. Incercam sa vedem daca putem accelera acest proces (pentru a da unda verde) la sfarsitul lunii mai. Ni s-au promis date din analiza efectuata de Canada in urmatoarele cateva saptamani si acest lucru ar putea accelera procesul de revizuire”, a spus Emer Cooke, potrivit spotmedia.ro.

Emer Cooke a mai precizat ca dupa aprobarea vaccinari pentru aceasta categori de varsta, momentul inceperii vaccinarii va depinde de fiecare stat membru. 

Romania, pregatita pentru vaccinarea adolescentilor 

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, Valeriu Gheorghita, a declarat ca, in Romania, vor exista suficiente doze de vaccin pentru imunizarea adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

„Din cate stiu, avem peste 20 de milioane de doze de la compania Pfizer deja contractate, care sunt livrabile pana in septembrie, ceea ce ne asigura vaccinarea si pentru aceasta grupa de varsta. Nu trebuie sa mai contractam doze suplimentare. Ca sa intelegem, intre 12 si 15 ani vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu e un numar foarte mare, deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze. Putem sa asiguram suta la suta acoperire vaccinala. (…) Deci avem doze suficiente incat sa asiguram si vaccinarea acestei grupe de varsta, mai ales ca nu vorbim de un dozaj diferit sau de o schema diferita, acelasi tip de vaccin se poate folosi fara nicio problema”, a declarat Valeriu Gheorghita.

SUA au aprobat deja vaccinul Pfizer pentru copiii intre 12 si 15 ani

Autorizarea vaccinului impotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsa la copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani in Statele Unite. Anuntul a fost facut luni de Agentia americana pentru Medicamente (FDA), noteaza AFP.

Acesta este "un pas important in lupta impotriva pandemiei de COVID-19", a declarat Janet Woodcock, seful interimar al FDA, intr-un comunicat. "Actiunea noastra de astazi permite protejarea unei populatii mai tinere impotriva COVID-19".

"Parintii si tutorii pot fi siguri ca Agentia a efectuat o analiza riguroasa si detaliata a tuturor datelor disponibile", a declarat Janet Woodcock.

Saptamana trecuta, presedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinarii tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. Dupa anuntul autorizarii de catre FDA, "vom fi gata sa actionam imediat", a declarat el.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea