Social

#saptamana patimilor #pasti #ortocsi #credinciosi

Incepe saptamana patimilor

Credinciosii veniti la Biserica Patriarhala sa asiste la slujba oficiata de iPS Daniel, patriarhul Bisericii Romane Ortodoxe, au infruntat cu stoicism frigul si ploaia rece.
 
Enoriasii n-au mai luat insa cu asalt, ca altadata, Dealul Mitropoliei , multi dintre ei preferand bisericile de cartier.

Sarbatoarea Floriilor este cunoscuta de crestini ca fiind ziua intrarii lui Isus Hristos in Ierusalim. inconjurat de cei doisprezece apostoli, Isus a fost intampinat de multime cu ramuri de curmal si cu cantari de bucurie, fiind recunoscut ca adevaratul Mantuitor.

Imbulzeala la ramuri de salcie si la anafura

Slujba de la Biserica Patriarhiei a fost oficiata de iPS Daniel si de un sobor de preoti. La iesirea din biserica, Patriarhul a fost intampinat de oamenii care formasera un culoar si care tineau deasupra capetelor ramuri de salcie, intr-o incercare de reconstituire a procesiunii biblice. 

In acelasi timp, pe o latura a bisericii, s-a format o busculada in cel mai pur stil romanesc, lumea inghesuindu-se sa ia de la unul dintre preoti anafura si ramuri de salcie. 

Totul in timp ce bisnitarii de ocazie priveau de pe margine, cu buza umflata, cum afacerea lor se duce pe apa sambetei, chiar daca scazusera intre timp la jumatate pretul unui snop de ramurele.

Sanse de ploaie de Paste

Prognoza INMH pentru saptamana viitoare arata ca in Capitala vremea se va imbunatati in primul interval, urmand ca spre sfarsitul saptamanii sa redevina schimbatoare. 

In perioada 2.04-5.04 regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, probabilitatea aparitiei ploii fiind mai accentuata spre mijlocul intervalului, conform comunicatului INMH.

"In intervalul urmator vremea va ramane schimbatoare. Vom avea o zi cu ploaie, o zi cu soare, si tot asa", a declarat meteorologul de serviciu al INMH.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea