Social

# bilant victime #incendiu grecia #morti #incendii #grecia

Incendiul din Grecia, provocat de o mana criminala? Bilantul victimelor, in crestere

Incendiile devastatoare din Grecia au facut sute de victime, iar autoritatile sustin ca numarul acestora este in crestere. Cel putin 74 de persoane au murit si peste 550 au fost ranite, in urma incendiilor de vegetatie izbucnite in apropierea capitalei Greciei.

Mii de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele din cauza incendiilor, iar sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea focului. Aproximativ 700 de persoane au fost salvate de echipele de interventie.

Potrivit Daily Mirror primarul oraselului Rafina, Evangelos Bournous, a declarat ca numarul victimelor va creste pe masura ce echipele de salvare cauta supravietuitori. De asemenea, acesta a estimat ca numarul mortilor va ajunge la 80.

Panos Skourleti, ministrul grec de Interne, a descris situatia drept o "tragedie nationala" si "un dezastru biblic cu pierderi umane". Vantul puternic si seceta au favorizat raspandirea focului spre zonele rezidentiale, sute de persoane fiind nevoite sa se refugieze in mare pentru a scapa de flacari, potrivit mediafax.ro.

Incendiul din Grecia, provocat de o mana criminala?

Exista si o ciudatenie: Autoritatile din Grecia spun ca focul a pornit simultan in 15 locuri, in paduri, de jur imprejurul Atenei. Suspecteaza mana criminala si cer ajutorul Statelor Unite ca sa trimita drone din care sa poata sa-i gaseasca pe eventualii piromani. Focul - pus sau nu, temperaturi in aer de peste 40 de grade, totul perfect uscat si un vant de peste 100 de kilometri pe ora: iata ingredientele dezastrului, scrie digi24.ro.

Citeste si:

Imagini cutremuratoare si declaratiile socante ale romanilor din Grecia

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea