Social

#mana criminala #cauze incendiu opera nationala #incendiu opera nationala #incendiu

Incendiul de la Opera Nationala, pornit intentionat? Ce acuzatii face directorul institutiei

Un incendiu a pornit joi la Opera Nationala din Bucuresti. Directorul institutiei acuza ca focul a fost pornit de o mana criminala.

 

Cladirea institutiei a fost in pericol sa fie nimicita de flacari dupa ce un incendiu a izbucnit la o magazie lipita de aceasta. Din fericire pompierii au actionat rapid, iar pagubele au fost minore. Au ars doar materialele depozitate in magazie si a fost afectata fatada Operei.

O ancheta este in curs de desfasurare pentru a descoperi cauzele producerii incendiului.

“S-a manifestat in curtea interioara a Operei Nationale, la o constructie cu o suprafata de aproximativ 20 de mp, in interiorul careia erau depozitate mai multe bunuri: materiale textile, elemente de mobilier, anvelope si stingatoare de incendiu. Si in spatele acestei constructii, unde se aflau elemente de decor folosite pentru spectacole. Suprafata afectata de incendiu a fost de aproximativ 40 de mp si, in plus, fatada cladirii a fost deteriorata pe aproximativ 20 de mp”, a declarat Daniel Vasile - ISU.

“Ieri, 04.08.2022, in jurul orei 14.10, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru stingerea unui incendiu de produs la o anexa lipita de cladirea Operei Nationale. La fata locului, echipajele de interventie au constatat ca incendiul se manifesta, cu degajari mari de fum, la o anexa in care erau depozitate elemente de mobilier, anvelope, mase plastice. Datorita interventiei prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat si lichidat, in limitele gasite, fara a exista victime.”, este specificat pe site-ul isubif.ro.

Managerul Operei crede ca focul a fost pus intentionat.

“Dupa cum puteti vedea, se afla intr-un spatiu in care angajatii nostri nu au acces, nimeni nu are acces acolo. Ingrijorarea mea vine din faptul ca acest incident nu putea izbucni in mod accidental. Sunt cam de supravegheat, nu sunt directionate intr-acolo, dar vom putea vedea cine a fost in zona in perioada asta”, a declarat directorul Operei Nationale, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea