Social

#manastire agigea #incendiu violent #agigea

Incendiu violent la o manastire din Agigea! Focul, pus intentionat!

Un constantean a dorit sa se razbune pe niste calugari si le-a dat foc la manastire. Aceasta a ars ca o torta, iar pompierii au fost nevoiti sa intervina cu 15 autospeciale.

 

Flacarile uriase au cuprins imediat acoperisul unei anexe si exista riscul ca focul sa ajunga la lacasul de cult.

Staretul manastirii a fost cel care a sunat la 112 iar pompierii au ajuns la scurt timp la Manastirea Izvorul Tamaduirii din Agigea.

Misiunea acestora a fost insa una dificila. Acestia au fost nevoiti sa decoperteze acoperisul care se intindea la 400 de metri patrati, pentru a putea stinge flacarile. 

Din pacate insa, incendiul a facut numeroase pagube. Acoperisul si mansarda din lemn s-au facut scrum.

"Este o interventie de amploare. Actionam cu 15 autospeciale dintre care 7 cu apa si spuma si 2 autoscari. Misiunea este ingreunata de cantitatea mare de fum", a declarat Cristian Amarandei, sef ISU Dobrogea.

Pompierii si calugarii cautau sursa incendiului, moment in care piromanul si-a facut aparitia si a recunoscut ca el a dat foc. 

"Cu chibritul! La niste rufe si de-acolo s-a-ntins. Am facut treaba asta ca m-au rugat de 5 ani de zile sa vin aicea (...) ca ma tine pana la moarte aicea, asa a zis. Si-acuma m-a tinut doar 1 an de zile si... ‘Pleaca! pleaca! pleaca! ... pleaca-napoi la Negru Voda de unde ai venit’", a afirmat incendiatorul. 

Calugarii au ramas socati cand au auzit. Unul dintre acesta a declarat pentru un reporter ca barbatul le facea probleme.

“Din razbunare, da, din razbunare. El mereu crea probleme aici. E cam dus cu capul.”, a spus calugarul, potrivit realitatea.net.

Pentru barbatul raufacator a fost deschis dosar penal. Acesta urmeaza sa ajunga in fata judecatorilor cu propunere de arestare prevenitiva. 

FOTO: ziarulamprenta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea