Social

#incendiu spital constanta # incendiu ati constanta #spital constanta # ati constanta # pacienti evacuati #sectie ati #incendiu

INCENDIU la ATI Constanta! Planul Rosu de interventie, activat! 7 DECESE, zeci de pacienti evacuati - VIDEO

Un incendiu de proportii a izbucnit vineri dimineata la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Incendiul a izbucnit la sectia ATI unde toate paturile erau ocupate. Au fost activate planurile rosu si alb de interventie. Sunt multiple victime.

UPDATE 12:30 – Medicul sef de la Sectiua de Terapie Intensiva a fost intoxicat cu fum. Acesta a fost resuscitat si transportat la o alta unitate spitaliceasca pentru ingrijiri.

Noi informatii sustin ca sunt 7 persoane decedate!

UPDATE 11:20 – Ministrul interimar al Sanatatii a declarat ca in momentul izbucnirii incendiului, in spital erau internate 113 pacienti, dintre care 10 la ATI.

"Nu pot sa confirm un numar de persoane decedate, dar pot sa confirm ca sunt persoane decedate. Eu pot sa va spun ca de dimineata am dispus DSP Constanta sa gaseasca solutii pentru preluarea pacientilor, ei vor fi dusi la Spitalul Judetean Constanta si la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta", a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke, intr-o interventie la Digi24.

"Toti pacientii vor fi transferati la Spitalul Judetean De Urgenta Constanta, la Spitalul de Pneumoftiziologie si un spital mobil ISU. La solicitarea ministrului interimar al Sanatatii, au fost activate de catre DSP Constanta si unitatile sanitare din Medgidia si Mangalia, in caz de nevoie", informeaza institutia.

UPDATE 11:30 – Focul a fost stins de pompieri. DSU a confirmat cele 9 decese.

Procuroroo fac cercetari pentru a determina cauzele izbucnirii incendiului.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

UPDATE 11:17 – Pana in acest moment au fost evacuate 50 de persoane din incinta spitalului. Acestea au fost transportate la spitale din Medgidia si Mangalia.

UPDATE 11:10 – Bilantul deceselor creste la 9, anunta antena3 si arata cum, chiar in aceste momente se desfasoara o resuscitare in curtea spitalului. 8 dintre cele 9 persoane decedate ar fi fost intoxicate cu fum.

Florin Citu i-a  solicitat secretarului de stat Raed Arafat sa se deplaseze la fata locului pentru a se asigura ca operatiunile de acolo se desfasoara fara probleme.

UPDATE 10:54 – Surse MAI indica un bilant provizoriu de 8 MORTI, potrivit digi24.ro.

UPDATE 10:50 – Pompierii au instalat un spital mobil pentru triajul pacientilor. Toti pacientii trec prin acel spital mobil, le este evaluata starea de sanatate, iar medicii decid daca raman la fata locului pentru îngrijiri sau daca au nevoie de transport urgent la alt spital. 

UPDATE 10:43 – Surse G4media sustin ca ar exista 4 victime. Un pacient ar fi decedat la parterul sectiei, iar alti 3 in ascensor.

UPDATE 10:35 –  A fost activat si planul alb de interventie, pacientii fiind evacuati si transportati la alte spitale. Potrivit primelor informatii se pare ca acestia vor fi transportati la spitalul din Medgidia.

Din imaginile video se observa cum inca iese fum de la parterul cladirii. Acstiunea este in plina desfasurare. Un pacient este resuscitat in afara spitalului.

ISU Calarasi a trimis in sprijin 7 ambulante SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomita a trimis la fata locului o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple.

“Spitalul este in subordinea primariei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulantele. Nu este in subordinea presedintelui CJ, dar suntem in contact in permanenta cu cei care sunt la fata locului. Deocamdata, din ce stiu, nu sunt victime si nu sunt raniti. Planul Alb inseamna evacuarea UPU si a sectiei de terapie intensiva. Pacientii vor fi transferati la Spitalul Judetean. Se va face si o triere, cei in stare critica vor fi dusi la terapie intensiva.

Toate instalatiile sunt foarte vechi si ca atare trebuie sa fim foarte atenti. O sa ne mai intalnim cu astfel de probleme, in spitalele vechi”, a declarat Mihai Lupu, presedintele CJ Constanta, potrivit g4media.ro

--- Stirea initiala ---

Un incendiu de proportii a izbucnit la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta. S-a activat planul rosu de interventie.

Zeci de pacienti au fost evacuati la timp din calea flacarilor. Focul se manifesta flacara deschisa si degajari mari de fum la etajul al II-lea al spitalului. Pompierii se lupta in prezent cu flacarile.

La fata locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ si SMURD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea