Social

#incalzire globala #reptile #mamifere #efecte incalzire globala #dimensiune animale

Incalzirea globala va determina schimbari majore in privinta dimensiunii animalelor

Cercetatorii avertizeaza populatia din ce in ce mai frecvent in ceea ce priveste incalzirea globala si efectele sale dramatice. Dupa ce au anuntat ca topirea ghetarilor va duce la inundarea a 10% din suprafata planetei, acum oamenii de stiinta spun ca aceste schimbari climatologice vor avea un efect devastator si asupra animalelor.

Oamenii de stiinta sustin ca in cateva milioane de ani Terra va fi din noua populata de animale imense, precum serpi cat autobuzele sau broaste testoase cat masinile.

Cercetatorii avertizeaza ca reptilele isi vor mari dimensiunile, iar mamiferele se vor micsora daca procesul de incalzire globala va continua intr-un ritm alert, potrivit "Daily Mail".

Astfel, Terra se va intoarce in urma cu 55 de milioane de ani, in perioada cunoscuta drept Maxim Termal Paleocen-Eocen, cand temperatura globala de pe Terra a crescut cu aproximativ sase grade Celsius pe parcursul a 200.000 de ani. Aceasta schimbare de temperatura a generat atunci aparitia unor serpi si broaste testoase uriase, dar si micsorarea mamiferelor.

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea