Social

#Agentia Europeana a Medicamentului #ketoconazol #infectii fungice #interzicere medicamente #substanta medicamente

Inca un medicament interzis de UE

Agentia Europeana a Medicamentului a cerut suspendarea comercializarii tuturor medicamentelor ce contin ketoconazol, folosite pentru tratarea infectiilor fungice.

Se pare ca aceste medicamente prezinta un risc foarte mare de apartie a leziunilor hepatice comparativ cu beneficiile pe care le ofera.

"Pacientii care utilizeaza, in prezent, ketoconazol oral pentru infectii fungice ar trebui sa discute cu medicii lor despre tratamente alternative adecvate. Medicii nu trebuie sa mai prescrie ketoconazol oral, fiind necesara analizarea optiunilor de tratament pentru pacienti", potrivit Agentiei Europene a Medicamentului.

Aceasta masura vine dupa ce aceste medicamente au fost interzise mai intai in Franta, unde a fost facut un raport beneficiu-risc in care s-a constatat ca aceasta categorie de medicamente trebuie inlocuita cu alte pastile, ce nu prezinta un nivel atat de ridicat in privinta leziunilor hepatice.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea