Social

#deces rujeola #rujeola

Inca un deces din cauza complicatiilor rujeolei! Bebelusul avea 4 luni!

A fost inregistrat al 27-lea deces din cauza complicatiilor rujeolei! Este vorba despre un bebelus in varsta de 4 luni, care a luat boala de la mama sa, in varsta de 16 ani si care nu a fost vaccinata.

Bebelusul a fost internat in urma cu o saptamana la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova. Pentru ca starea ei s-a agravat in urma cu doua zile a fost transportata la Spitalul de Urgente din Craiova si internata la Terapie Intensiva, unde a decedat.

„In ceea ce priveste acest caz, e o precizare foarte importanta: vaccinarea impotriva rujeolei de rutina se face la un an sau, in situatia in care ne gasim noi cu epidemia, la noua luni, dar copilul nu e protejat inainte decat de anticorpii de la mama. Orice boala eruptiva, insotita de febra sau sindrom de infectie respiratorie, trebuie sa faca obiectul prezentarii de urgenta la medic. La copii e strict interzisa administrarea aspirinei. Poate provoca complicatii serioase”, a explicat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea