Social

#gripa porcina #caz #romania #suspecti #virus h1n1 #imbolnavire

Inca un caz de gripa porcina a fost confirmat astazi in Bucuresti

Romania confirma inca un caz de gripa porcina. Ministerul Sanatatii a anuntat, astazi, inca un caz de gripa AH1N1, al unui tanar din Bucuresti, un contact al femeii de 28 de ani care s-a intors de la New York. Aseara a fost externat din spital tatal femeii de 30 de ani care a fost semnalata drept primul caz de gripa noua din tara noastra.

Autoritatile spun ca barbatul diagnosticat cu gripa porcina este internat la Institutul Matei Bals , unde este tinut sub supraveghere medicala.

Cu doar cateva ore inainte de confirmarea ultimului caz de imbolnavire a fost externat tatal primei paciente infectata cu virusul gripal. Tot aseara a fost externat si prietenul fetei de 28 de ani, care avea o viroza sezoniera.

Potrivit Cotidianul, ceilalti pacienti, respectiv femeia de 30 de ani venita din SUA si cei doi copii minori ai sai, precum si tanara de 28 de ani si mama acesteia raman internati in Institutul de Boli Infectioase “ Matei Bals “ din Capitala.

In acelasi timp, pe aeroportul Otopeni , acolo unde ajung cursele care vin din Statele Unite, se efectueaza controale ale pasagerilor care ajung la Bucuresti, venind dinspre SUA. In cursa care a aterizat ieri a fost depistata o singura pasagera care a prezentat simptomatologie de acum o saptamana si careia i s-au recoltat probe, conform protocolului.

Potrivit Realitatea TV, in ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 27 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 605. Cele 27 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: 11 in Marea Britanie, 4 in Elvetia si tot 4 in Italia, 3 in Germania si cate 1 caz in Suedia, Olanda, Irlanda, Belgia respectiv Luxemburg. Cazul din Luxemburg reprezinta cazul zero.

Numarul total, in ultimele 24 de ore, la nivel mondial, fara cele inregistrate in Europa, este de 1552 cazuri noi cu un total general de 18.554 de cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea