Social

#rapire #nava #somalez #pirat #roman #marinar

Inca trei marinari romani au cazut in mainile piratilor somalezi

Marinarii romani cad din nou victima piratilor somalezi . Realitatea TV anunta ca inca trei marinari romani, care se aflau pe o nava greceasca au fost rapiti de piratii somalezi in Golful Aden.

Marinarii romani se aflau pe nava Titan sub pavilion Saint Vincent, care avea la bord un echipaj de 24 de persoane si naviga din Marea Neagra spre Coreea. Conform primelor informatii date publicitatii, starea echipajului, alcatuit din romani, filipinezi, greci si ucraineni, este buna iar armatorul grec a inceput deja demersurile pentru eliberarea navei si echipajului. Ministerul roman de externe face insa verificari pentru a stabili daca printre marinarii capturati se afla si romani.

Acesta este al doilea atac al piratilor somalezi care au drept victime nave pe care se afla si marinari romani. In urma cu nici o luna, o alta nava sub pavilion grecesc a fost capturata de pirati, din echipaj facand parte si doi marinari romani, unul dintre ei fiind chiar capitanul vasului.

Pe 13 martie Organizatia Atlanticului de Nord a declarat ca va lua atitudine in cazul piratilor somalezi, anuntand ca va trimite cinci vase sa participe la o noua operatiune impotriva pirateriei in apele Somaliei la sfarsitul lunii martie. La aceasta operatiune, numita "Allied Protector" vor participa vase portugheze, canadiene, olandeze, spaniole si americane si va fi supravegheata de inalti reprezentanti ai Aliantei care vor avea drept misiune consolidarea securitatii rutelor comerciale maritime vitale pentru economia mondiala.

Actiunea vine dupa ce la nivel international s-a constatat intensificarea pirateriei pe una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din apele Somaliei, fapt a alarmat comunitatea internationala .

Piratii somalezi actioneaza in grupuri mici aflate la bordul unor barci cu motor
: captureaza vasele care trec prin apele din vecinatatea tarii lor (fie ele somaleze, fie de pe culoarul international) si cer rascumparari foarte mari. Printre ultimele victime ale somalezilor se afla si doi marinari romani, care se aflau pe un vas comercial aflat sub pavilion grecesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea