Social

#Zile libere romani 2017 #zi libera #ziua copilului

Inca o zi libera pentru romani!

Plenul Camerei Deputatilor a votat, marti,  in unanimitate, in calitate de for decizional, ca ziua de 1 iunie sa fie zi de sarbatoare legala!

Deputaţii au adoptat cu 237 de voturi “'pentru”' modificarea articolului 139 din Codul muncii, in sensul instituirii ca zi libera, nelucratoare, a Zilei Copilului.

“Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. In afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei”, sustin parlamentarii care vor sa declare 1 iunie zi libera.

Anul acesta, romanii au mai obtinut o zi libera: 24 ianuarie. Klaus Iohannis a promulgat saptamana tracuta legea prin care Ziua Unirii Principatelor Romane devine zi libera nelucratoare. Legea a fost adoptata la inceputul lunii septembrie, de Camera Deputatilor, cu 209 voturi ”pentru”, 4 ”impotriva” si doua abtineri.

Zile libere in 2017:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Romane
16 aprilie 2017, 17 aprilie — Pastele
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
19 iunie, 20 iunie — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfantul Andrei
1 decembrie — Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie, 26 decembrie — Craciunul


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea