Social

#diplome #anulare #universitatea spiru haret #ecaterina andronescu #andronescu

Inca o speranta pentru absolventii Spiru Haret: Examene repetate

Ministrul Educatiei isi schimba parerea de la o zi la alta. Dupa ce ieri spunea ca diplomele ilegale obtinute la Universitatea Spiru Haret (USH) vor fi anulate, Ecaterina Andronescu spune ca ministerul nu vrea anularea diplomelor absolventilor de la Spiru Haret , ci gasirea unei modalitati de a ii aduce in legalitate.

Andronescu a declarat aseara ca in acest moment se cauta “formule” pentru ca studentii care au acum diplome ilegale sa devina absolventi cu studii recunoscute pe piata muncii din Romania. Solutia oferita de ministru este sustinerea unor examene speciale prin care sa dovedeasca faptul ca detin cunostintele necesare pentru a sustine examenul de licenta.

Cei peste o suta de mii de fosti studenti aflati in aceasta situatie vor sustine apoi licenta in cadrul unei facultati care sa detina acreditare pentru specializarile parcurse de acestia, dupa cum noteaza Gandul. Pentru ca aceste masuri sa poata intra in aplicare, ministerul Educatiei va alcatui o ordonanta de urgenta care ar urma sa treaca prin Parlament in cel mai scurt timp.

In acest moment, la ministerul condus de Ecaterina Andronescu se afla blocate peste 55000 de diplome de licenta ilegale emise de Universitatea Spiru Haret, institutie care a fost somata de sefa de la Educatie sa isi treaca programele si specializarile de invatamant prin procesul de autorizare si acreditare .

Ieri, ministrul Educatiei anunta ca aproximativ 100.000 de absolventi ai cursurilor la distanta sau fara frecventa USH ar putea ramane fara diplome, deoarece universitatea are specializari acreditate doar la sectia din Bucuresti, pentru programele la distanta.

Probleme la titularizare

Tot ieri, in cadrul aceluiasi scandal, al diplomelor ilegale de la USH, sute de candidati la examenul de titularizare din intreaga tara au fost scosi din salile de examen, pe motiv ca sunt absolventi ai unor specializari neacreditate la "Spiru Haret", cu toate ca dosarele lor fusesera validate in perioada 29 iunie - 3 iulie, asa cum prevede regulamentul examenului. Cu o seara inainte toate inspectoratele din tara primisera un ordin semnat de secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, care prevedea scoaterea din examen a candidatilor care erau absolventi ai Universitatii "Spiru Haret".

Mai mult, in cadrul celeiasi zile, jurnalistii de la Cotidianul anuntau ca Universitatea "Spiru Haret" isi deschide o filiala in Germania, prin lobby-ul unui membru al Bundestagului, caruia rectorul aurelian bondrea i-a oferit titlul de profesor asociat si o perspectiva de afaceri in Romania.



Citeste si:

Diplome anulate pentru 100.000 de absolventi "Spiru Haret"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea