Social

#anvertizare meteo #vremea in bucuresti #instabilitate atmosferica #cod galben de ploi #cod galben # ploi torentiale

Inca o atentionare de tip cod galben de ploi! Vremea rea va persista si in weekend

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galbend e vreme rea. Sunt vizate ploi torentiale, instabiliate atmosferica si, pe alocuri, grindina. Potrivit ANM vremea rea va persista si la final de saptamana.

 

In intervalul 10 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica in toata tara. 

“In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala in zilele de joi, vineri si sambata (10, 11 si 12 iunie), indeosebi dupa-amiaza si seara, in zonele de deal si de munte, precum si in sudul si centrul teritoriului. Incepand din noaptea de sambata spre duminica (12/13 iunie), aria ploilor insemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest si va cuprinde toate regiunile.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...50 l/mp.”, anunta ANM.

Cod galben de vreme rea

In intervalul de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00 este in vigoare un cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ.

„Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) in Oltenia, Maramures, nordul Moldovei, local in Muntenia si in Transilvania, precum si in zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

Si in Bucuresti vremea va fi instabila in perioada 10-13 iunie. “Indeosebi in cursul dupa-amiezelor vor fi perioade cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 5...10 l/mp si izolat posibil peste 15...20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi in general de 25...27 de grade, iar cele minime de 13...16 grade. Duminica (13 iunie), valorile termice vor fi in scadere astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade.”, anunta ANM.

Sursa foto: piqsels.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea