Social

Inca nici o solutie pentru grevistii de la Dacia

Situatie neschimbata la Dacia Pitesti. Greva generala continua dupa ce negocierile intre sindicatele si patronatul de la SC Dacia Automobile nu s-au putut intelege nici astazi asupra modului de incheiere a grevei, respectiv de rezolvare a revendicarilor.  

In urma discutiilor de astazi liderii sindicali au ramas cu nemultumirea ca patronatul tot nu este de acord cu cererile lor, oferta patronatului la aceste negocieri fiind o crestere salariala cu 20 de lei, cu conditia ca muncitorii sa renunte la biletele de tratament. Sindicalistii nu au acceptat aceasta propunere, astfel ca au decis ca muncitorii raman in continuare in greva generala.

In paralel continua si lupta declaratiilor privind numarul de muncitori care participa, numar de care patronatul tine cont in demersul inaintat in justitie pentru a declara greva ileala. Administratia SC Dacia Automobile Pitesti a anuntat ca astazi un numar de 2.386 de salariati, reprezentand 40 la suta din cei prezenti la lucru in schimbul intai s-au declarat in greva, fata de cei 49 la suta care se aflau in 24 martie.

In replica insa, liderii sindicali sustin ca listele de semnaturi atesta ca 76 la suta dintre muncitori s-au declarat initial pentru inceperea grevei generale, iar zilnic aproximativ o suta de angajati s-ar alatura protestului.

Maine, la Tribunalul Arges este asteptata pronuntarea deciziei asupra solicitarii administratiei societatii Automobile Dacia de incetare a grevei generale. Motivele invocate de patronat vizeaza numarul insuficient de semnaturi pentru greva si prezentarea de catre sindicate a unor revendicari ilegale, precum solicitarea participarii salariatilor la profit si solicitarea vanzarii catre salariati, cu o reducere de 15 la suta, a unor autoturisme care nu sunt produse sau comercializate de Dacia Automobile.

Greva muncitorilor de la Dacia a inceput in urma cu mai bine de o saptamana iar joi a avut loc un miting de protest la care au participat aproximativ noua mii de angajati ai Dacia Pitesti si sindicalisti de la BNS, la mitingul de la Mioveni participand si reprezentantii sindicalistilor francezi de la Renault.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea