Social

#utah #sua #serviciu #program

In Utah se lucreaza doar patru zile pe saptamana

Utah este primul stat american ai carui angajati muncesc doar patru zile pe saptamana. In locul saptamanii de lucru de cinci zile si al celor opt ore de program zilnic, guvernatorul Jon Huntsman a decis ca aproximativ 17.000 din cei 24.000 de functionari publici sa munceasca patru zile pe saptamana si zece ore pe zi.

In zilele de vineri vor fi deschise doar magazinele de bauturi, institutiile de invatamant, tribunalele si cabinetele veterinare.

Masura vizeaza diminuarea costurilor generate de consumul de energie prin incetarea programului in 1.000 din cele 3.000 de sedii guvernamentale, autoritatile estimand ca decizia va permite economisirea a aproximativ trei milioane de dolari anual.

Majoritatea salariatilor agreeaza acest program de lucru , desi multi vor fi nevoiti sa-si modifice timpul necesar ingrijirii copiilor si rezolvarii unor probleme de ordin personal. O oficialitate locala a declarat ca acest plan poate fi aplicat in lunile de vara, insa este dificil de respectat iarna, cand se intuneca devreme.

Exemplu pentru altii

Decizia guvernatorului din Utah a starnit interes si pentru alte autoritati locale . Matt Hylen, responsabilul pentru probleme administrative al orasului St. Francis, din Minnesota , a anuntat ca va lua o masura similara, mai ales ca doar 28 de functionari vor beneficia de ea.

Hylen a declarat ca nu se va economisi prea mult curent, dar planul va permite ca programul de lucru cu cetatenii sa fie prelungit in cele patru zile, mai ales ca vinerea oricum nu se inregistra o activitate prea mare. Tot in statul Minnesota, functionarii din oraselul Anoka au adoptat de cateva luni saptamana de munca de patru zile. 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea