Social

In Timis justitia este afectata de criza de magistrati

Potrivit ultimului raport privind starea justitiei, Romania a ajuns sa detina recorduri nedorite in privinta dosarelor repartizate unui magistrat , ajungandu-se la situatii in care un judecator a avut de dat sentinte in peste 2.400 de cauze, iar un procuror a avut aproximativ 5.000 de lucrari pe parcursul unui an.

De vina e criza de magistrati care incepe sa fie resimtita tot mai mult si in vestul tarii, unde sunt zeci de locuri vacante in instante, si nu putine sunt vocile din sistem care spun ca, pentru a se ajunge la o situatie normala, schema de personal ar mai trebui completata cu cel putin sase sau sapte magistrati la unele instante.

"Angajam urgent magistrati"

Potrivit ultimei situatii contabilizate la nivelul Consilului Superior al Magistraturii, la inceputul lunii martie, instantele din Timis figurau cu destul de multe locuri vacante. Trei posturi la Curtea de Apel Timisoara, un post la Tribunalul Timis, trei posturi la Judecatoria Lugoj (dintre care un presedinte si un vicepresedinte), un post la Judecatoria Deta, sapte posturi la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, un post la Parchetul de pe langa Judecatoria Deta si lista ar putea continua. (continuarea in Timpolis)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Timpolis 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea