Social

In Romania nu exista nici un caz de gripa aviara la om

Cei trei experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii care au sosit ieri in tara noastra au confirmat ca nu exista nici o imbolnavire de gripa aviara la om in Romania.

Dr. Rodier Guenael, consilier special pe boli transmisibile al directorului regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a declarat ieri ca, pentru moment, problema privind gripa aviara din Romania este una de tip veterinar. "Este important ca cele doua sectoare, veterinar si uman, sa lucreze impreuna. Nu avem nici un caz de gripa aviara la om in Romania si de aceea trebuie sa facem in asa fel incat nici sa nu existe. In cazul in care ar exista, cazurile vor fi tratate corespunzator". Expertii OMS au apreciat eforturile autoritatilor romane in gestionarea crizei gripei aviare. "Vom lucra impreuna cu Minis-terul Sanatatii si, daca va fi cazul, vom ajusta masurile in functie de situatie", a subliniat dr. Rodier Guenael. Reprezentantul OMS a accentuat importanta supravegherii si, inca o data, a sfatuit populatia din zona afectata sa evite contactul cu pasarile. La randul sau, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a expus reprezentantilor OMS planul de prevenire a gripei aviare si a informat expertii straini cu privire la programul echipei MS pentru aceasta saptamana. "Am avut intalniri la Ministerul Agriculturii si vom vizita Institutul de Boli Infectioase " Matei Bals " si Institutul " Cantacuzino ". De asemenea, ne vom deplasa la Directia de Sanatate Publica Tulcea si vom merge si la unitatile spitalicesti din acest judet", a mai spus ministrul anatatii. De asemenea, USAID va ajuta la implementarea unui program de informare a publicului cu privire la gripa aviara. Expertii OMS au declarat ca pentru Ro-mania aceasta situatie este una noua, dar nu si pentru alte tari. Pe langa dr. Rodier Guenael, din echipa OMS mai fac parte dr. Michale Perdue, expert program global pentru gripa al OMS (Geneva), si dr. Carmen Varela Santos, veterinar, expert CDC Europa (UE).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea