Social

#romani 11 septembrie #tragedie 11 septembrie # 15 ani 9/11 #11 septembrie #911

In memoriam: romanii care au murit in atentatul din 11 septembrie

Tragedia de la 11 septembrie, cand Turnurile Gemene din New York au fost atacate de teroristi, a marcat o lume intreaga. 3.000 de persoane au fost ucise, iar printre acestea s-au aflat si romani. Oameni simpli, care in acea zi fatidica se aflau la lucru. Acum, la 15 ani de la tragedie, ne amintim de cei cinci romani care au aveau cetatenie americana si care au pierit pe 9/11.

Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean şi Ana Fosteris sunt cei cinci care se aflau la job pe 9 septembrie. Cu totii emigrasera in SUA de cel putin 10 ani si isi cladisera acolo o viata noua. Ingineri, oameni care lucrau in telecomunicatii, in asigurari sau in domeniul constructiilor. 

Corina şi Alex se făceau mereu remarcaţi de către oamenii din jur prin seriozitatea şi sârguinţa de care dădeau dovadă. Munceau foarte mult şi se bucurau de ceea ce considerau a fi şansa de a putea trăi ”visul american”.”Am lucrat cu Alex şi Corina la Cantor Fitzgerald. Amândoi erau oameni buni, inteligenţi şi plăcuţi. Este greu să nu te gândeşti la ei din când în când, mai ales din cauza tragediei pe care au înfruntat-o împreună, ca soţ şi soţie”, mărturiseşte una dintre persoanele care i-a cunoscut, pe site-ul 9-11 Heroes, citata de Mediafax.

Astazi se implinesc 15 ani de la tragedia de la New York. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea