Social

# coronavirus marea britanie # tulpina coronavirus

In Marea Britanie circula o noua tulpina a coronavirusului, cu 70% mai transmisibila

In Marea Britanie circula o noua tulpina a coronavirusului cu 70% mai transmisibila decat cea de pana acum, a anuntat premierul britanic Boris Johnson. Acesta a precizat că nu există dovezi că îmbolnăvirile sunt mai severe, însă contaminarea este mult mai facilă.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că noua tulpină a coronavirusului care circulă în ţară este „scăpată de sub control”.Ministrul a justificat astfel reintroducerea măsurilor de izolare la Londra şi într-o parte a Angliei, care ar putea dura până la implementarea unui vaccin, relatează AFP.

„Din păcate noua tulpină este scăpată de sub control. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale. Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin”, a declarat duminică Matt Hancock postului Sky News.

Premierul a anunţat că Londra şi alte regiuni din sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia Angliei, care până acum se aflau în zona a treia de risc, vor fi incluse într-o nouă zonă, 4. Locuitorii din zona respectivă de risc trebuie să nu îşi părăsească locuinţele, excepţie făcând deplasările esenţiale.

Magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întlni cu o singură persoană, scrie Reuters.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea