Social

#franta #agresor sexual #castrare chimica

In Franta, agresorii sexuali vor fi castrati chimic

Franta ar putea adopta masura castrarii chimice pentru violatori si pedofili. Aceasta masura, care este deja obligatorie in Polonia, ar putea fi adoptata si in Marea Britanie, Danemarca si Suedia pentru a lupta impotriva fenomenului delincventei sexuale.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a propus ca agresorii sexuali periculosi sa nu mai iasa din inchisorile franceze decat daca vor accepta sa fie castrati chimic, dupa ce si-au terminat de ispasit pedeapsa. Se pare ca o astfel de masura ar fi adoptata de 88% dintre francezi, dupa cum arata un studiu recent.

Aceasta masura va face parte dintre masurile din noul proiect de lege destinat sa limiteze recidiva unor delincventi sexuali
, care va intra in dezbatrerea Parlamentului francez in luna noiembrie, anunta Gandul.   

Presa franceza relateaza despre relansarea dezbaterii pe baza acestui tip de lege in urma unui caz de crima, comisa de un barbat care fusese deja condamnat pentru viol si care a beneficiat de o eliberare conditionata . Masura castrarii chimice a delincventilor sexuali a fost inaintata in discutie de catre ministrul Justitiei francez inca din octombrie 2008, ina a primit unda verde din partea lui Sarkozy in urma intalnirii dintre familia victimei, Marie-Christine Hodeau si presedintele francez.

Castrarea chimica se refera la un tratament medicamentos care inhiba in mod ireversibil dorinta sexuala
. Masura este deja obligatorie in Polonia si ar putea intra in vigoare si in Marea Britanie, Spania, Suedia si Danemarca.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea