Social

#egipt #conflict israeliano palestinian #negocieri de pace #fasia gaza

In Egipt au loc negocieri pentru incetarea razboiului din Gaza

Eforturi diplomatice intense in Egipt, pentru a pune capat ostilitatilor din Gaza.

Troica europeana, presedintele francez Nicolas Sarkozy si membri ai miscarii palestiniene Hamas se intalnesc luni cu oficiali egipteni , in incercarea de a pune capat conflictului din Gaza, relateaza AFP.

La doua zile de la lansarea operatiunii militare terestre in Fasia Gaza, activitatea diplomatica s-a accelerat brusc, majoritatea eforturilor concentrandu-se asupra Egiptului.

Duminica, troica europeana, formata din ministrii de externe ceh, francez si suedez a avut primele intrevederi la Cairo cu seful diplomatiei egiptene, Ahmad Aboul Gheit.

"Acest razboi trebuie categoric sa inceteze, toata lumea stie acest lucru. Stim ce trebuie facut, dar nimeni nu reuseste sa o faca, insa ne incapatanam sa continuam", a afirmat seful diplomatiei franceze, Bernard Kouchner .

Pentru Karel Schwarzenberg, ministrul de externe ceh, a carui tara detine presedintia Uniunii Europene de la 1 ianuarie, "un armistitiu nu poate fi declarat de o singura parte (...) nu se va reusi nimic fara acordul ambelor parti". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea