Social

#obezitate #obezitate morbida #regiune obezitate #subponderali

In ce regiune a tarii sunt cei mai multi obezi

Populatia Romaniei prezinta un excedent de 200.000 de kilograme in ceea ce priveste greutatea. Astfel, o treime din populatia Romaniei este supraponderala, iar 20% din romani sunt obezi, arata un studiu recent realizat de un spital bucurestean specializat in tratarea tulburarilor metabolice.


Datele relevate de acest studiu arata ca starea de sanatate a romanilor este din ce in ce mai ingrijoratoare, 34% din populatie este supraponderala, 14% din romani sunt obezi de gradul 1, 3% au obezitate de gradul 2, iar 3% sufera de obezitate morbida.

Doar 44% din populatia Romaniei are o greutate normala, iar 3% sunt subponderali. In ceea ce priveste greutatea pe sexe, 55% din barbati sunt supraponderali, in timp ce doar 48% din femei au probleme cu greutatea.

In ceea ce priveste clasamentul regiunilor cu cel mai mare procent de persoane obeze, Ardealul ocupa primul loc in top, 21%, urmat de Banat, 20%, Oltenia 17,2%, Moldova 16,9%, Muntenia, 15%, Bucuresti 14,4% si Dobrogea, 13%.

Studiul a aratat totodata ca cel mai ingrijorator lucru este faptul ca majoritatea romanilor obezi nu constientizeaza riscurile la care se expun, 70% din acestia declarand ca nu au tinut niciodata o dieta.

Sursa foto: timetv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea