Social

#mandat prezidential #presedinte #traian băsescu

In ce conditii renunta Traian Basescu la mandat

In situatia in care la referendum vor veni sub 50% din alegatori, iar votul va fi majoritar impotriva sa, Traian Basescu va relua propunerea catre partidele politice de a-si abandona mandatul cu conditia revizuirii Constitutiei, a declarat recent presedintele suspendat.

Intrebat cum va reactiona in situatia in care participarea la referendum va fi sub 50%, iar votul majoritar impotriva sa, Basescu a raspuns: "Conform legii". Traian Basescu a declarat ca va tine cont de lege si de interesul national.

Intrebat daca va tine cont si de opinia publica, Basescu a raspuns:

"Categoric ca voi tine si atunci probabil ca o sa readuc in discutie, intr-o astfel de situatie, propunerea pe care am facut-o partidelor politice de a-mi intrerupe mandatul in octombrie-noiembrie pentru organizarea simultana a alegerilor prezidentiale si legislative cu conditia, pentru ca unui presedinte care isi abandoneaza mandatul ii trebuie o justificare temeinica, cu conditia revizuiorii Constitutiei si trecerii la Parlament cu 300 de parlamentari, asa cum romanii au votat in noiembrie 2009".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea