Social

#tranzit marea britanie #Theresa May #Brexit #declaratii #marea britanie #ue

In ce conditii pot circula liber in Marea Britanie, cetatenii UE, dupa Brexit. Declaratiile Theresei May

Multi se intreaba care sunt conditiile in care pot circula liber in Marea Britanie dupa Brexit. Theresei May a declarat in aceasta dimineata ca cetatenii Uniunii Europene vor putea circula in continnuare in Marea Britanie, insa numai o perioada, dupa Brexit.

Aceasta a explicat ca va exista o perioada de implementare dupa semnarea unui acord de iesire din blocul comunitar, intrucat institutiile guvernamentale si economice au nevoie de un timp de adaptare fata de noile restrictii, potrivit News.ro.

Premierul a insistat insa ca va continua sa aiba control asupra politicii de imigratie in perioada de implementare a acordului de Brexit.

"Este crucial pentru publicul britanic... sa se asigure ca noi avem control asupra granitelor noastre si imigratiei. Exact asta vom face cand iesim din Uniunea Europeana", a adaugat May.

Guvernul Marii Britanii isi doreste insa ca dupa iesirea din UE, sa aiba mai mult control asupra granitelor.

"Voi ati utilizat fraza perioada de tranzitie; dar eu am folosit fraza perioada de implementare. Dupa ce obtinem un acord si stabilim care va fi relatia noastra in viitor, va exista necesitatea unei perioade in care intreprinderile si agentiile guvernamentale sa-si adapteze sistemele si sa mearga inainte, in functie de natura acordului - dar va exista o perioada de implementare a acordului", a declarat May in timpul primei sale vizite in Arabia Saudita, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea