INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

In cautarea teatrului existential

Incepand de astazi la Sibiu, regizorul si pedagogul David Esrig, fondatorul Academiei Athanor, din Germania, va coordona atelierul de arta dramatica , prin care isi propune sa readuca avangarda artistica in teatrul romanesc. Atelierul, la care sunt invitati profesori din Romania, Germania si Franta, este un proiect al UNITER si Academiei Athanor, intitulat “In cautarea teatrului existential” si care se va desfasura sub auspiciile Programului “Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007”. David Esrig a prezentat proiectul vineri, la UNITER, impreuna cu vicepresedintele uniunii, Aura Corbeanu. Pentru a-i initia pe tinerii actori inscrisi si selectionati la atelier , David Esrig a invitat specialisti de la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, dar si pe apreciatii profesori Yves Marc, din Franta, Walter Anichofeer (Austria), Reiner Doberning (Germania). Din Romania vor participa la atelier Ludmila Patlanjoglu si Nicolae Mandea (UNATC), regizorul Victor Ioan Frunza , criticul literar Ioan Bogdan Lefter si Simona Popescu. Daca acestia se vor axa pe tema “Avangarda teatrala romaneasca a secolului al XX-lea: definitie si istoric”, invitatii din strainatate si-au structurat cursurile pe alte aspecte. David Esrig va vorbi tinerilor actori despre “Demersul actorului de la text la expresia scenica”, tema ce va avea patru componente. Yves Marc si Walter Anichofeer vor sustine cursul “Expresia corporala - conditie a unui teatru existential” iar Reiner Doberning va avea un curs de biomecanica - metoda de antrenament si joc a lui Mezelrhold. (continuarea in Cronica Romana )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea