Social

#iliescu #editorial #dinescu

In cautarea mausoleului pierdut

Batranelul care a ajutat multi soimi ai patriei cu ghiozdanele cu girofar sa treaca strada pe rosu in aplauzele multimii se retrage din afacere, anuntandu-ne ca n-are chef sa fie bicicleta dupa ce a fost toata viata locomotiva.
 
Ca tatuc al socialismului cu fata umana, probabil ca s-a scarbit de sine insusi vazandu-se la telejurnalele de seara ciugulind bomboane din aceeasi punguta cu Dan Voiculescu in loc sa tina discursuri la gura vreunei mine de carbuni si sa gaureasca cu degetul fantoma capitalismului care bantuie prin Europa de Est.

Prin anii ’90, cand am avut sansa de a pasi in atelierul lui Corneliu Baba, maestrul a rostit o fraza cu talc despre un elev al sau ajuns un soi de primadona a ortodoxismului de opereta : „Am vrut sa fac din el un pictor si mi-a iesit un tarcovnic“.


Ei bine, si Ion Iliescu a incercat sa faca din Adrian Nastase un nepotel de-al lui Lenin, dar i-a iesit pana la urma nepotul matusii Tamara, ca sa nu mai vorbim de siragul elevilor ce s-au antrenat cu secera si ciocanul la dansul in sufragerie ca sa se poata intrupa mai tarziu in oligarhi si patroni verosi.

Ca sa-si justifice metoda supravietuirii in comunism, filozoful Constantin Noica m-a socat in tinerete cu un argument teribil: „Istoria a facut pipi pe mine - fac si eu pipi pe Istorie“. In relatia sa urinara cu Istoria, nu stiu daca Iliescu mai stie incotro sa-si indrepte jetul.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea